2018 augusztus

Kék Nefelejcs Dalkör: Ősszel kapcsolatos népdalokat tanultak a foglalkozáson, valamint fellépésre készültek a korábbi dalok, népdalok gyakorlásával a Dalkör tagjai.

Százszorszép Tánccsoport: Két kulturális rendezvényre kapott meghívást a csoport, amelyekre a korábban elsajátított táncok ismétlésével, gyakorlásával készültek ezen a foglalkozáson.

Informatika szakkör: A hónapban megtartott foglalkozásokon megismerkedtek az online játszható játékokkal a szakkör tagjai: technikai feltételek, ingyenes játékok előnyei, hátrányai; játékkategóriák megismerése, konkrét játékok használata regisztrációval, vagy regisztráció nélkül; személyes adataink védelme az ingyenes játékokat biztosító honlapokon. Foglalkoztak a Google Térkép utazástervező szolgáltatásával, az élő nyomkövetéssel és a helyi (Nyíregyháza) közlekedés megtervezésében hasznosítható Google Térkép szolgáltatásokkal is.

Patchwork: A foglalkozáson szabad választás volt, hogy az egyes tagok cipzáras tolltartót, vagy cipzáras neszesszert kívánnak-e elkészíteni. A döntések meghozatala után az előkészítő munkafázisokat végezték el a jelenlévők.

Asztrológia szakkör: A találkozó elején átismételték a Rák és Oroszlán csillagjegyeket, majd megismerkedtek a Szűz jegyével. Ezután a horoszkópok gyakorlati elkészítésének alapjait kezdték elsajátítani tagok.

Mozgáskoordináció: A csoport a bemelegítések után kondicionáló edzéseket végzett, valamint megismerkedtek a jóga stresszoldó hatásaival is. Kiemelt figyelmet fordítottak a felkar erősítésére (súlyzók segítségével). Az egyensúlyérzék fejlesztése játékos feladatok végzésével, gumikötéllel és hullahopp karikák segítségével.

Hagyományőrző szakkör: Ezen a foglalkozáson folytatták az előző alkalommal elkezdett, a nyírségi tájegységre jellemző népzenei hagyományok megismerését, népdalok gyakorlását.

Kézműves foglalkozás: Az első alkalommal befejezték az utolsó foglalkozáson félbe maradt, filcből készített fagyikat. „Smile”-s kulcstartót készítettek a tagok (második foglalkozás), utána hűtőre helyezhető mágneses jegyzettömböt készítettek, végül a hónapot tempera használatával zárták, a csoport tagjai tájképet festettek. Tánckurzus: A foglalkozáson új rögtönzéses gyakorlatokat, táncelemeket, ritmusgyakorlatokat sajátítottak el a résztvevők.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük