2018 július

Kék Nefelejcs Dalkör: A Dalkör a Nyírbátori Kulturális Seregszemlére és a Tiszabezdédi Regionális Kulturális Rendezvényre készülve átismételte az eddig repertoárba vett dalokat, népdalokat.

Százszorszép Tánccsoport: A csoport az eddig elsajátított táncokat gyakorolta, ismételte ebben a hónapban. Két nagyobb rendezvényen is részt vettek ezekkel az előadásokkal.

Informatika szakkör: A hagyományos televiziócsatornák online szolgáltatásainak megismerésével foglalkoztak az informatika szakkör tagjai. A regisztráció menete, a lejátszók használata, műsorok visszakeresése, saját gyűjtések kezelése. Folytatódott a Google Térkép szolgáltatásainak megismerése: utcakép, élő forgalom figyelemmel kísérlése.

Patchwork: Kreatív zsebkendőtartót készítettek a csoport tagjai két darab, különböző méretű és színű textildarab felhasználásával.

Asztrológia szakkör: Az eddig tanult, megismert csillagjegyek átismétlése után az Oroszlánra jellemző személyiségjegyeket tanulták meg a szakkör tagjai, valamint az Oroszlán csillagjegyűek kapcsolata az Apával témakör került áttekintésre. Végezetül átvették az Oroszlánok teremtő erejét, istenképét.

Mozgáskoordináció: A résztvevők megismerkedtek a gumikötéllel végezhető gimnasztikai gyakorlatokkal. A kosárlabdázást is kipróbálták, amelynek komoly mértékű közösségépítő szerepe volt.

Hagyományőrző szakkör: Júliusban hangszeres kíséret (köcsögduda, citera, hegedű) mellett nyírségi szlovák (tirpák) népdalok szöveg- és dallamgyakorlásával foglalkozott a szakkör.

Kézműves foglalkozás: A hónap első foglalkozásán origami technikát tanultak a tagok (kocka hajtogatása). Legyezőt készítettek, hurkapálcika és papír felhasználásával. A harmadik foglalkozáson befőttesüveg felhasználásával mécsestartót készítettek a tagok, az utolsó alkalommal pedig filcből varrtak fagyit.

Tánckurzus: Ismét új koreográfiákat tanultak a Tánckurzus tagjai, folytatták a ritmusgyakorlatok elsajátítását, használatukat. Új elemként Limontechnikával és Etüdökkel ismerkedtek meg, azokat gyakorolták.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük