2018 június

Kék Nefelejcs Dalkör: A dalkör tagjai a közelgő Vasutasnap miatt vasutas dalokat, nótákat, énekeket tanultak meg, amelyekkel a nevezett rendezvényen fel tudnak lépni.

Százszorszép Tánccsoport: A csoport tagjai bajor botos táncot tanultak meg, amelyhez eszközként üveget és botokat is használtak, az azokkal való mozgásokat is el kellett sajátítani. A csoport célja, hogy a már elsajátított táncokkal a közelgő Vasutasnapon fel tudjon lépni.

Informatika szakkör: A foglalkozásokon a legnehezebben megjegyezhető technikát gyakorolták a résztvevők: az URL-cím/keresősáv használatát. Mikor kell magyar ékezet nélkül, egybefüggően írni a kötelező formai elemekkel és mikor lehet magyar hosszú magánhangzókat használni, szóközzel. Lapok kezelésével is megismerkedtek a tagok (megnyitás, bezárás, kiemelés, némítás) egy böngészőablakon belül, valamint elkezdődött a Google Térkép megismerése, funkcióinak működtetése.

Patchwork: A szakkör tagjai ceruza-, illetve tolltartót készítettek, amelyhez üres konzervdobozt használtak alapanyagként, azt bevonták szabadon választható mintázattal.

Asztrológia szakkör: A tagok megismerkedtek a Rák jegy jellemzőivel, a Rák csillagjegyű személyek az Anyával való kapcsolatának jellemzését, valamint a Rák csillagjegyűek érzelmi intelligencia fejlesztésének lehetőségeivel.

Mozgáskoordináció: A csoport ebben a hónapban is több kézműves tárgyat készített, különböző technikák és alapanyagok felhasználásával. Könyvkötési technikával noteszt készítettek az első foglalkozáson, a másodikon filcből varrtak négylevelű lóherét, a harmadik foglalkozáson papírvirágokból készítettek csendéletet ábrázoló képet, az utolsón pedig ismét baglyot varrtak filcből.

Hagyományőrző szakkör: Kötetlen beszélgetés a népdalok fontosságáról, hogy milyen formában lehet átörökíteni napjaink felgyorsult világába, valamint milyen módszerekkel lehet a kisközösségeket összetartó, egymásra figyelő emberek csoportjává alakítani. Ezen túl új nyírségi népdalokat tanultak a tagok, amelyhez citera kíséretet is használtak.

Kézműves foglalkozás: A csoport tagjainak speciális igényeit szem előtt tartva a foglalkozás vezetője elsősorban könnyű gimnasztikai gyakorlatokat mutatott be és gyakoroltatott a résztvevőkkel, valamint kondicionáló tornát végeztek.

Tánckurzus: A csoport tagjai megtanulták a terek használatát, érzékelését, a társak mozgásának érzékelését. Az új koreográfiák tanulása mellett improvizációs gyakorlatokat is tanultak a tagok.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük