2018 május

Kék Nefelejcs Dalkör: Anyák napi és Pünkösd ünnepéhez kapcsolódó dalok, népdalok elsajátítása, begyakorlása történt a dalkör foglalkozásán. Ezekkel az újonnan tanult dalokkal rendezvényeken is fellép a csoport.  

Százszorszép Tánccsoport: A csoport havi foglalkozásán néptáncokat tanultak, amelyekkel és a korábban elsajátított botos tánccal több meghívásnak eleget téve, különböző rendezvényeken léptek fel.  

Informatika szakkör: Ebben a hónapban a szakkörön a mindennapi életet megkönnyítő honlapok (és a hozzájuk kapcsolódó applikációk) megismerésével foglalkoztak: menetrendek.hu, elvira.hu/mav.hu, bkk.hu, idokep.hu, koponyeg.hu. A foglalkozásokon átbeszélték az újonnan bevezetésre került GDPR hatását a magánemberek online és offline életére.  

Patchwork: Ezen a foglalkozáson három olló tárolására alkalmas ollótartót varrtak a tagok.  

Asztrológia szakkör: A Kos és a Bika csillagjegy jellemzéseinek átismétlése, a Mars és Vénusz mitológiai áttekintése, megjelenése jellemünkben. Bevezetés az Ikrek jegyébe.  

Mozgáskoordináció: A hónapban megtartott foglalkozásokon labdás gyakorlatokat végeztek a résztvevők, valamint koordinációs gyakorlatokkal ismerkedtek meg, amelyeket gépekkel lehet végezni.  

Hagyományőrző szakkör: A hagyományőrzés jegyében a XIX. század végére és a XX. század elejére jellemző nyírségi népzenei és életviteli szokásokkal foglalkoztak a csoport tagjai.

Kézműves foglalkozás: Májusban minden foglalkozáson készítettek a csoport tagjai valamilyen tárgyat. Festéssel és dekupázzsal poháralátétet; papírvirág dekoráció; felakasztható mobiltelefon tartó varrása; bagoly alak varrása filcből.  

Tánckurzus: Ebben a hónapban a karok, lábak, hasizmok erősítő gyakorlatokat végeztünk, különböző koreográfiákat és variációkat tanultak a tagok, miközben a régi koreográfiákat is ismételték.
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük